Előjegyzések

 

2023. április 1-től változik a szakrendelésre történő előjegyzés rendje.

1. Mobil számon is lehet hívni a szakrendelőket!

2. Személyesen is lehet időpontot egyeztetni.

Felhívom mindeki figyelmét, hogy az urológia csak a két megadott számon hívható, a melléket vagy be kell ütni, vagy kérni kell a központostól. Aki szeret a számokkal logikázni, hamar rájöhetett, hogy a négyjegyű mellék azonos a közvetlen hívószám utolsó 4 számjegyével, így például a fülészet melléke, ha a központon keresztül hívjuk, a 2955. Egyetlen kivétel van, nem tudni miért: az urológia. Az 512-903 telefonszám egy magánszemélyé, aki csöppet sem tartja már viccesnek, hogy nála, tőle kérnek időpontot vizelési vagy egyéb panaszok miatt. Az urológiát tehát nem lehet közvetlen számon hívni. Vagy mobil, vagy központ.

 

Fontos tudni, hogy időpontot csak a beutalón szereplő adatok megadása mellett lehet kérni, ez érvényes a felhő alapú beutalókra is. Ez a szabály azért van, hogy a beteg ne tudjon ide-oda bejelentkezni a háziorvos tudta és beleegyezése nélkül, és ne az állapotának, betegségének  megfelelő szakrendelést vegye igénybe, illetve ne kérjen szakorvosi ellátást olyan problémára, amit a háziorvos is tudna rendezni.

 

Természetesen a nem beutaló köteles szakrendelések  (urológia, nőgyógyászat, általános és baleseti sebészet, onkológia, bőrgyógyászat, fül-orr-gége, szemészet) továbbra is szabadon, azaz beutaló nélkül igénybe vehetők, de  időpont egyeztetés szükséges.

 

Vérvételre nem az SZTK számán kell időpontot kérni!  Akár oda, akár a Széchenyire, Szandára, vagy a MÁV Kórházba kívánnak menni, minden esetben a 06-21-383-37-68-as számot kell hívni!