Hírlevél 2020.01.02.

Tisztelt Betegeink!

A legfontosabb változás, hogy NEM VÁLTOZIK A PÉNTEKI RENDELÉSI IDŐ, azaz 2020-ban is 13,00-16,00 óra között rendelünk. Ennek oka egyszerű: a felújítás miatt Gál doktorral közösen használjuk a rendelőt, így egyikünknek pénteki napon délután kell rendelnie, mert másképp az ellátást nem tudjuk megoldani.

Felhívom azonban a lakosság figyelmét, hogy hétfői és szerdai napokon csak 11 óráig rendelünk! Kérek mindenkit, hogy ezt vegye figyelembe, mert a rendelés után adminisztrációs feladatokat is el kell látnunk, és Gál doktor rendeléséhez is alkalmazkodnunk kell, ezért a 12 óráig csodálkozva "szivárgó" betegek ellátásával jelentős időt vesztünk.

A gördülékenyebb rendelés és a váróterem tehermentesítése érdekében továbbra is érvényes, hogy aki csak teheti, foglaljon időpontot. Elősorban Erodiumon keresztül (sokan panaszkodnak, hogy mobilon nem működik, vagy nehézkes), másodsorban telefonon a 30/734-27-49 telefonszámon. Ezen a mobil számon csak időpontért jeletkezzenek, mindenkit visszahívunk, ha nem tudjuk felvenni azonnal, persze csak azokat, akiknek a hívószáma nincs titkosítva. Harmadsorban a rendelőben lévő bejelentkező állomáson (terminál) is lehet későbbi napra időpontot foglalni. Aki időpont nélkül érkezik, a rendelés első órájában jöjjön! A később érkezőnek, hiába is következne, előre kell engednie azokat, akik foglalt időpontra jönnek a rendelés második és harmadik órájában.

Nagyon fontos: egy bejelentkezés, egy ellátás. A rendszer 5 percet számol egy betegre, ami szégyenteljesen kevés, de napi átlag 60-70-es betegforgalom mellett sajnos nem jut matematikailag több. Természetesen mindenkivel annyit foglalkozunk, amennyit az állapota és az ellátása megkíván, de azt nem tudjuk ezen időkorláton belül tolerálni, hogy miután elláttunk egy megfázásos beteget, felöltözés után még kéri a családtagja receptjeit, meg beutalót a testvérének, meg a "beküldte az anyukám a laborját tessék már ránézni" kérést sem.

Akut beteget természetesen minden időpontban ellátunk, rosszullét, baleset, magas láz, görcsös fájdalom, stb. Fontos még tudni, hogy bejelentkezéskor az Erodium az előjegyzett betegeket is beszámolja a várakozók közé egy sajátos logika szerint, ezért történhet meg, hogy ketten vannak a váróban, de a rendszer "ön előtt" 18 várakozót tüntet fel. Természetesen azért lehetőségeken belül próbáljuk igazságosan beosztani az időket, tehát nem kell ez az info miatt azonnal elhagyni a várótermet. Bízom benne, hogy 2020-ban is a megszokott rend szerint tudunk dolgozni és gyógyítani, de mind a nagy betegforgalom, mind a felújítás miatti tábori körülmények miatt kérem mindenki megértését.

Dr. Dobi Ákos