Hírlevél 2018.12.27.

Háziorvosi hírlevél 2018. december 27.

Tisztelt Lakosság!

Első és legfontosabb információ, hogy ismét ránk került a sor, hogy pénteki napokon délután rendeljünk. A 2019. évben tehát péntekenként 13,00-16,00 óra között fogadjuk a betegeket.

 

A költözéssel kapcsolatosan jelzem, hogy annak időpontja egyelőre ismeretlen, de aggodalomra nincs komoly ok, hiszen maradunk az épületben, csak annak másik felébe költözünk, amint azt már korábban részletesen megírtam.

 

Az Erodiumot már sokan ismerik, és a legtöbben szívesen használják, ezért most kibővítjük annak feladatát. Korábban már említettük, hogy az új évtől jórészt előjegyzéssel kívánunk dolgozni, elsősorban azért, mert az átmeneti helyünkön a váróterem kapacitása sokkal kisebb, mint jelenleg, másodsorban pedig azért, hogy visszaköltözés után se legyen tömött a váró, és ne legyen nyomakodás, (ami nálunk soha nem volt megengedett, de kétségtelen, hogy a zsúfolt váró látványa orvosban, betegben feszültséget generál). Ennek érdekében a következő intézkedést hozzuk: Előjegyzés nélkül a rendelés első órájában fogadjuk a betegeket. (Reggel 9.00 óráig, délután 16,00 óráig). A többi időpontban előjegyzés alapján dolgozunk.

Természetesen mindenkit ellátunk, senkinek nem kell az orvosi vizsgálat nélkül hazamennie, de előjegyzési időben fennál annak a veszélye, hogy hosszabban kell várakoznia a foglalt időponttal nem rendelkező betegnek.

Időpont foglalási lehetőségek:

1. Akinek van Erodium kártyája, interneten keresztül foglalhat, amint az teszik már most is sokan.

2. A váróteremben a terminálon személyesen is lehet foglalni időpontot későbbi napokra.

3. A visszarendelt betegeknek már a vizsgálatkor új időpontot adunk az ellenőrzésre.

4. Legvégső esetben mobil telefonon is kérhetnek időpontot. Létrehozunk egy telefont kizárólag erre a célra, melynek száma: 06/30/734-27-49 Kérem, hogy ezt csak akkor vegyék igénybe, amennyiben a fentiek közül egyik megoldással sem tudnak élni, hiszen a telefon csörgés zavarja a rendelést. Megeshet, hogy a mobil telefont azonnal felvenni nem tudjuk, de amennyiben nem tikosított számról hívnak, később visszahívjuk a telefonálót és egyeztetjük a vizsgálati időpontot. A rendelő vezetékes számát (220-179) időpont miatt kérem ne hívják. Aki tervezetten kíván jönni (pld. lelet bemutatás, gyógyszer íratás, vagy egyéb adminisztratív feladatok miatt) és telefonon kér időpontot, legalább 1 nappal korábban jelentkezzen be, mert azt nem tudjuk garantálni, hogy ugyanarra a napra tudunk időpontot adni, annál is inkább, mert megeshet, hogy csak a rendelés végén érkezünk ezzel kapcsolatosan visszatelefonálni).

Akinek azonnali orvosi segítségre van szüksége, (fájdalom, görcs, magas láz, kiugró véronyomás, akut vércukor problémák stb) bármikor jöhet, de minden esetben érdemes időpont lekötéssel próbálkoznia, már csak a várakozás idejének rövidítése miatt is.

Megjegyzés!

1.Az Erodium kártyával rendelkező terhesek és egészségügyi dolgozók soron kívül kapnak ellátást, nekik nem kell időpontot foglalniuk, mert a rendszer jelzi, hogy pld. egy terhes nő várakozik.

2. Az orvoslátogatók szintén nem várakozhatnak, de amint eddig is, ezután is igyekszem a látogatásokat röviden és gyorsan intézni.

Dr. Dobi Ákos háziorvos és munkatársai

 

 

 

 

 

Háziorvosi hírlevél

 

2019. január 29.

 

Tisztelt Betegeink!
Az Erodium kártya birtokosainak a következő újdonságra hívom fel a figyelmét:
Belépés után a középső oszlop legfelső részében találják az E-Rendelés ikont.
Itt kérhetnek az 1. pont alatt üzenet formájában gyógyszert, esetleg a gondozott, krónikus betegek beutalót szakrendelésre, vagy ahhoz szükséges labor vizsgálatra. Ugyanazok a szabályok érvényesek az íratásra, mint eddig, de mostantól nem kell gyógyszer íratás miatt lefoglalni egy vizsgálati időpontot mások elől. A rendszer néhány (teljesen jogos) kérdést tesz fel, és csak ezek visszaigazolása után jelenik meg a Tovább ikon. A megadott email címre érkezik visszaigazolás az üzenet állapotáról. Kétszer kattintva a fenti fekete vissza-nyilra, a rendszer visszaáll a főoldalra. A továbbiakban is írhatnak a dobirendelo-re emailt gyógyszer ügyben, de akinek van Erodium kártyája, javaslom, hogy inkább itt jelentkezzen a kérésével.  

A 2. pontban szereplő "Dokumentum feltöltése" funkciót kevésbé szeretném, ha használnák, hiszen szinte mindent látunk már a felhőben, és/vagy a Hetényi Kórház adatbázisában. Olyan esetekben lehet ennek használata indokolt, ha pld. valakit baleset ér az ország másik végében, ott ellátják, és pld. táppénz igénye merül fel a betegnek. Ilyen esetben hasznos lehet az orvosi leletet feltölteni telefonos egyeztetés után.

A 3. pontot, a  "Leletértékelés kérése" funkciót olyan esetekben szabad csak használni, amikor pld. széklet eredményt várunk, vagy egy terhes hepatitis leletét. Ilyenkor a megbeszélt időben a rendszeren keresztül  ha érdeklődnek, válaszolunk, hogy itt van-e már a keresett (várt) eredmény, hogy ne kelljen feleslegesen a rendelőbe jönni.  Labor leletek után is érdeklődhetnek, de amennyiben azon eltérések vannak,  el kell jönni személyesen megbeszélni a tennivalókat. Hangsúlyozom, hogy nem célunk (és nem is engedem) a személyes találkozás írásos helyettesítését, de bizonyos egészen egyszerű esetekben talán segítség lehet, hogy így is tudunk kommunikálni.

Hangsúlyozom, hogy nem azonnal reagálunk, megeshet, hogy csak 1 napos késéssel intézzük a kéréseket.

Remélem, hogy hamar megkedveli mindenki ezt az új funkciót.

Dr. Dobi Ákos háziorvos