Hírlevél 2018.12.27.

Tisztelt Lakosság!

Első és legfontosabb információ, hogy ismét ránk került a sor, hogy pénteki napokon délután rendeljünk. A 2019. évben tehát péntekenként 13,00-16,00 óra között fogadjuk a betegeket.

 

A költözéssel kapcsolatosan jelzem, hogy annak időpontja egyelőre ismeretlen, de aggodalomra nincs komoly ok, hiszen maradunk az épületben, csak annak másik felébe költözünk, amint azt már korábban részletesen megírtam.

 

Az Erodiumot már sokan ismerik, és a legtöbben szívesen használják, ezért most kibővítjük annak feladatát. Korábban már említettük, hogy az új évtől jórészt előjegyzéssel kívánunk dolgozni, elsősorban azért, mert az átmeneti helyünkön a váróterem kapacitása sokkal kisebb, mint jelenleg, másodsorban pedig azért, hogy visszaköltözés után se legyen tömött a váró, és ne legyen nyomakodás, (ami nálunk soha nem volt megengedett, de kétségtelen, hogy a zsúfolt váró látványa orvosban, betegben feszültséget generál). Ennek érdekében a következő intézkedést hozzuk: Előjegyzés nélkül a rendelés első órájában fogadjuk a betegeket. (Reggel 9.00 óráig, délután 16,00 óráig). A többi időpontban előjegyzés alapján dolgozunk.

Természetesen mindenkit ellátunk, senkinek nem kell az orvosi vizsgálat nélkül hazamennie, de előjegyzési időben fennál annak a veszélye, hogy hosszabban kell várakoznia a foglalt időponttal nem rendelkező betegnek.

Időpont foglalási lehetőségek:

1. Akinek van Erodium kártyája, interneten keresztül foglalhat, amint az teszik már most is sokan.

2. A váróteremben a terminálon személyesen is lehet foglalni időpontot későbbi napokra.

3. A visszarendelt betegeknek már a vizsgálatkor új időpontot adunk az ellenőrzésre.

4. Legvégső esetben mobil telefonon is kérhetnek időpontot. Létrehozunk egy telefont kizárólag erre a célra, melynek száma: 06/30/734-27-49 Kérem, hogy ezt csak akkor vegyék igénybe, amennyiben a fentiek közül egyik megoldással sem tudnak élni, hiszen a telefon csörgés zavarja a rendelést. Megeshet, hogy a mobil telefont azonnal felvenni nem tudjuk, de amennyiben nem tikosított számról hívnak, később visszahívjuk a telefonálót és egyeztetjük a vizsgálati időpontot. A rendelő vezetékes számát (220-179) időpont miatt kérem ne hívják. Aki tervezetten kíván jönni (pld. lelet bemutatás, gyógyszer íratás, vagy egyéb adminisztratív feladatok miatt) és telefonon kér időpontot, legalább 1 nappal korábban jelentkezzen be, mert azt nem tudjuk garantálni, hogy ugyanarra a napra tudunk időpontot adni, annál is inkább, mert megeshet, hogy csak a rendelés végén érkezünk ezzel kapcsolatosan visszatelefonálni).

Akinek azonnali orvosi segítségre van szüksége, (fájdalom, görcs, magas láz, kiugró véronyomás, akut vércukor problémák stb) bármikor jöhet, de minden esetben érdemes időpont lekötéssel próbálkoznia, már csak a várakozás idejének rövidítése miatt is.

Megjegyzés!

1.Az Erodium kártyával rendelkező terhesek és egészségügyi dolgozók soron kívül kapnak ellátást, nekik nem kell időpontot foglalniuk, mert a rendszer jelzi, hogy pld. egy terhes nő várakozik.

2. Az orvoslátogatók szintén nem várakozhatnak, de amint eddig is, ezután is igyekszem a látogatásokat röviden és gyorsan intézni.

Dr. Dobi Ákos háziorvos és munkatársai